Since 1981

ELEGANZA

"Sinds 1981 schittert Eleganza Schoenen met passie en toewijding in de wereld van schoenen en mode."

Het begon allemaal in een charmante schoenenwinkel in Amsterdam, waar de vonk oversprong tussen de oprichters van Eleganza, zoals we die vandaag de dag kennen. Vanuit die gedeelde liefde ontstond het prachtige verhaal van Eleganza Schoenen, dat zich ontvouwde in het hart van Hilversum in 1981.

Deze reis begon met een focus op Italiaanse damesschoenen, maar groeide al snel uit tot een uitgebreide collectie van trendy en elegante merken, zowel voor dames als heren. In de afgelopen 40 jaar hebben we onze klanten keer op keer verrast met een scala aan hoogwaardige merken, en dat blijven we met hart en ziel doen.

Onze toewijding aan klanttevredenheid heeft ons geleid naar het bruisende centrum van Utrecht, waar we in 2000 onze deuren openden. Wat begon als een overwegend aanbod aan damesschoenen, evolueerde al snel naar een evenwichtige mix van stijlvolle keuzes voor zowel vrouwen als mannen. Het was in Utrecht dat het idee ontstond om onze klanten niet alleen met schoenen, maar ook met kleding te verwennen. Dat idee groeide uit tot een realiteit, en nu kunt u onze damescollectie en 'nette' mannenschoenen vinden op Lijnmarkt 38, terwijl onze uitgebreide herencollectie, zowel op het gebied van schoenen als kleding, schittert op Lijnmarkt 41 sinds 2011.

Naast onze fysieke winkels hebben we sinds 2006 ook een plekje online, waar we met trots onze modieuze vondsten delen met de wereld. Tijdens de uitdagingen van de pandemie hebben we onze klanten zowel online als in onze winkels verwelkomd met dezelfde warmte en vriendelijkheid.

Na meer dan 40 jaar blijft onze passie voor schoenen en mode onverminderd branden. We zijn niet alleen een winkel; we zijn een familie die gedreven wordt door liefde voor stijl en elegantie. En elke keer dat u bij Eleganza binnenstapt, maakt u deel uit van ons verhaal. Bedankt dat u met ons meereist op deze prachtige reis door de wereld van mode.